24 часа: И Nouvelle vague идват в Благоевград за феста “Франкофолии” през юни

Едни от най-обичаните съвременни френски музиканти Nouvelle vague (Нувел ваг) и ZAZ са хедлайнерите на тазгодишното издание на фестивала FRANCOFOLIES в Благоевград, който ще се проведе на 17 и 18 юни т.г.

Добре познатите у нас Nouvelle vague ще се качат на открита сцена на централния площад в Благоевград на 18 юни. Веднага, след тяхното участие, ще пее едно от най-успешните лица на съвременната музикална индустрия ZAZ.

Входът на второто издание на Francofolies ще бъде свободен, съобщиха от Община Благоевград.

Nouvelle vague пристигат с двете си вокалистки Лизет Алие и Мелани Пейн, които ще изпълнят френски и английски кавъри на любими парчета. Характерно за групата е, че нямат постоянни вокали, а работят с различни изпълнителки, които добавят френски шик и изключително присъствие на сцена.

Nouvelle vague вече имат продадени над 700 000 албума и изнасят концерти по цял свят.

През 2005, техен кавър на песента “I Melt with You” е използван в саундтрака към филма “Господин и госпожа Смит”, както и “Анатомията на Грей”. Сред най-големите им хитове са “Guns of Brixton”, “Dance With Me” , “Love Will Tear Us Apart”, “In a manner of spеaking”. Българското издание на международния фестивал за съвременна фрeнска музика Francofolies беше възстановен от Община Благоевград през 2015 г. след близо 20-годишно прекъсване. На българска сцена миналия септември пяха Патрисиа Каас, Патрик Брюел, електро сунг групата Караван палас, любимият на дискотеките в Европа DJ Боб Синклер, рок групата КИО и фаворитите на младите Кристоф Уилем и рапърът Сопрано.

Фестивалът Les Francofolies е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика, който се провежда всяка година от 1985 г. насам в град Ла Рошел, Франция.

Меню