Българското издание на фестивала за съвременна франкофонска музика „Франкофоли“ Благоевград е едно от 100-те най-големи събития от цял свят, популяризиращи френскоезичната култура през 2017 г. според проекта „Голямата обиколка“.

Инициативата е на френската държава и под патронажа на президента на република Франция Франсоа Оланд. Тази година тя подбира 100 големи събития от 5-те континента, които влизат в списъка за посещение на приятелите на франкофонията от цял свят.

Благоевград е избран в инициативата лично от министъра на Външните работи на Франция, съобщи френския посланик в България н.пр. Ерик Льобедел.

Третото издание на фестивала за съвременна музика ФранкофолИ ще се проведе в Благоевград на 17 юни т.г.

Тази година големите звезди на събитието са световнопопулярната френската соул певица от африкански произход Имани и любимата на българската публика електро суинг банда Паров Стелар.

ФранкофолИ се провежда на открито, при вход свободен на всички жители и гости на града.

В досегашните две изключително успешни издания на фестивала на сцената се качиха един от най-разпознаваемите музиканти на съвременната музикална сцена – ZAZ, Нувел Ваг, Джипси кингс, Патрисия Каас, DJ Боб Синклер.

Меню